Spelade
-
Praktiskt och piffigt med mat av pulver? Johan och Sigrid provar, pratar och pulveriserar potatismos, soppor och ett och annat osannolikt pulver...
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Med små medel kan man förvandla enklare mat till en smakupplevelse i fattiga januari. Lär dig det mesta om bönor och kål. Och knepen hur du piffar billig mat med kryddor. Johan och Sigrid tipsar även om appar som hjälper dig planera matinköp och om initiativ mot matsvinn. Avsnittets gäst är kocken Ulrika Brydling.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Matprat om att äta för att träna eller träna för att äta? Ät råvaror och inte matvaror! Johan och Sigrid pratar träningsmat med Jakob Gudiol.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Johan "Matgeek" Hedberg och mästerkocksvinnaren Sigrid Báràny pratar i Matsamtalet om mammamat. Om tokiga cravings, om, och hur, man kan äta upp moderkakan efter förlossningen. Sigrid bjuder även Johan på creme catalan gjord på bröstmjölk. Hur det smakar? Lyssna på Matsamtalet!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Ät som en fågel - om frön, nötter och gryn."När var senaste gången du la dina nötter i blöt?”Frön, nötter och gryn - för en gångs skull äter Johan och Sigrid som en fågel. I det här avsnittet pratar vi om alla nya och gamla spännande fröer gryn och nötter.Hur smakar det hajpade superfröet chia?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Borde vi äta mer från havet än bara fisk och skaldjur? Det tar Sigrid Barany och Johan Hedberg upp i det här avsnittet. De testar att äta alger, sjögräschips och tar ett snack med Fredrika som odlar alger i gamla växthus och bonden Thomas bor precis bredvid Vättern, hur påverkar det hans lantbruk?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Finns det mat som har en läkande effekt, på riktigt? Matprofilerna Sigrid Barany och Johan Hedberg tar reda på vilken mat som har bevisad effekt men passar samtidigt på att döda några myter om undergörande mat. De pratar med Jakob Söderström om senaste forskningen och bonden Thomas delar med sig av sin bästa huskur.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
“Du tänker verkligen utanför skålen” - i det här avsnittet mer än någonsin i Matsamtalet med Johan Matgeek Hedberg och Sigrid Barany som pratar om bra käk i en skål. Så mycket mer än soppa och grytor. Skålen är toktrendig 2016 men är en gammal pålitlig tradition, ett enkelt sätt att äta mat. Kockarna Frida Ronge och Erik Videgård ger sina bästa tips på mat i skål. Recept hittar du på http://www.lantmannen.com/matsamtalen
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
“Ät inte med ögonen”. “Ät inte med fingrarna”. Nej, glöm förmaningarna! I det här avsnittet pratar Johan "Matgeek" Hedberg och Sigrid Bárány om mat för alla sinnen. Hur påverkar lukt, doft, smak och känsel vår uppfattning om maten? Gästar gör krögaren bakom krogen där alla äter i totalt mörker. Missa inte Matsamtalets avsnitt som verkligen känns!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Veganmat för livsnjutare! Vegogurun Maximillian Lundin om hur man växlar upp sin kokkonst och vi testar vegansk bakismat.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Bra mat har en god historia - och så här hittar du den. Här finns våra bästa svenska gastronomiska pärlor!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Ätbara förpackningar, mat designad för utmaningar och artificiell champagne! Johan och Sigrid tittar djupt i den matiga spåkulan och pratar om hur framtidens mat kommer att smaka och se ut. Gästen Johan Jörgensen resonerar om vad vi äter om 30 år. Och vad vi förmodligen inte äter.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Matsamtalet ger efter för det mystiska suget. Sött, surt, salt eller starkt. Varför blir vi sugna på olika saker? De flesta känner igen sig i sug efter pizza dagen efter, att gå loss i lösgodishyllan, mammas kalops eller Center-suget när man tankar bilen. Sigrid Bárány och Johan "Matgeek" Hedberg om sina egna sug och hur de gör när suget sätter in. Forskaren Elisabeth von Essen förklarar hur hungerkänslor fungerar. Är du en känsloätare?
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hur rått är det med raw? Är rawfood bara sötfika eller en uppdaterad version av 70-talets råkost? Sigrid och Johan reder ut och tipsar.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Ingen grill utan eld! Vi brinner för att grilla! Johan och Sigrid går över och genom kolen och samtalar low and slow om det dumgodaste du kan grilla i sommar!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Hej hela världens kryddhylla! Mat utan krydda är som kärlek utan kramar. Sigrid och Johan kramar här ut det gottigaste ur sina favoritkryddor.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vi tar tag i matlagningens kemiska hemligheter - lyssna och lär för att levla upp dina talanger i köket och att bemästra Maillard-reaktionen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Matchmaking av smaker och ny trend - färre men värre smaker på finkrogar. Vi tar en drink i molnet!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Mätt och belåten! Eller bara mätt? Functional food för folkköket. Johan och Sigrid har en beef. Och pratar med kvinnorna bakom Food Pharmacy.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Slowfood vs fastfood, vi pratar om hur lokalt och långsamt kan vara både snabbt och coolt. Det argaste samtalet hittills!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.